.
Evy Gruyaert
donderdag 22 september 2022

Evy Gruyaert: “Dat vechten doet me deugd”

ze vertoeft vaak in de tuin

Je hoort het wel vaker dat als mensen wat rust nodig hebben, ze in de tuin gaan werken. Heel wat mensen worden rustig wanneer ze met hun handen in de aarde wroeten en dat is niet anders voor Evy Gruyaert.

“Af en toe neem ik een emmer om het onkruid, dat er altijd genoeg groeit, uit te trekken. En dan vloeken als er van die diepgewortelde motherf*ckers tussen zitten waarvan je alleen de blaadjes meehebt en je je brute kracht moet boven halen”, lacht Evy in Story.

“We zitten dan in een soort van groene boksring met elkaar te vechten. Ja, dat doet me echt deugd. En ondertussen kan ik ook mijn hoofd leegmaken. Ik ben iemand die veel nadenkt over van alles en nog wat. Tuinieren helpt om alles te marineren in mijn kopje, de dingen wat luchtiger of met meer afstand te bekijken.”

Heel wat mensen zweren bij een perfecte tuin waar niks van onkruid te bespeuren is. Maar dat probeert Evy al lang niet meer.

“Net zoals in huis heb ik dat al een tijdje geleden losgelaten. Het gaat gewoon niet om met twee opgroeiende kinderen, allebei een drukke job en vier poezen elk stofje weg te hebben. Als je jezelf dat toch oplegt, kwel je jezelf.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Evy Gruyaert

Meer Over:

Evy Gruyaert