.
Evy Gruyaert
zaterdag 9 december 2023

Evy Gruyaert: “Alles kan een trigger zijn”

Als je ze kent, kan je ze vermijden

Al vele jaren wordt Evy Gruyaert geteisterd door migraine. Het heeft een serieuze invloed op haar leven en het is nog maar de vraag of ze er ooit van verlost zal geraken. Elke keer opnieuw gaat ze op zoek naar nieuwe therapieën en behandelingen. Maar het ultieme wondermiddel dat bestaat helaas nog niet.

“Enkel wat oplapmiddeltjes, maar die lossen het probleem niet op. Gemiddeld heb ik vijftien dagen per maand migraineaanvallen, soms wel tien dagen na elkaar. Dan ben je steendood, is het vechten om overeind te blijven. Ja, dan kan ik soms wel eens moedeloos worden. En er zijn zoveel mensen die een chronische aandoening hebben die minder zichtbaar is, maar die wel heel lastig is. Door erover te spreken wil ik ook hén een stem geven”, zegt Evy in Story.

Mensen die ermee te maken hebben, moeten ermee leren leven. Al kunnen ze wel op zoek naar de triggers van migraine en die zoveel mogelijk proberen te vermijden.

“Alles kan een trigger zijn om migraine te krijgen — een hittegolf, een geur — maar ik kan moeilijk onder een steen kruipen, hé. Dat kan en wil ik niet. Sommige mensen zeggen me dat ik beter een 9-to-5-job zou zoeken omdat ze vinden dat ik het nu zelf wat zoek, maar ik weiger mijn leven aan te passen aan die migraine. Ik zou niet gelukkig worden van een kantoorjob. Dát zou pas een trigger voor migraine zijn.”

Bio van Evy Gruyaert

Meer Over:

Evy Gruyaert