.
Evi Hanssen
zondag 11 september 2022

Evi Hanssen: “Zij heeft nog een heel leven voor zich”

Ze heeft veel bewondering voor hen

Toen Ann Van den Broeck aan Evi Hanssen vertelde dat ze borstkanker had, was dat even schrikken voor Evi. Al keek ze er ook niet verbaasd van op omdat maar liefst 1 op de 8 vrouwen ooit die diagnose krijgt.

“Ann en ik hebben een heel goed gesprek gehad. Ze gaat nuchter en met een positieve ingesteldheid met haar ziekte om. Ik bewonder haar kracht, zeker omdat ze de avondshows van ‘Mamma Mia!’ blijft spelen. Op een podium staan geeft haar veel energie. En ik weet ook dat Ann in een fantastisch traject stapt, zowel medisch als psychologisch. Dat heb ik haar ook gezegd”, vertelt Evi in Story.

Bij de mama van Evi, Arlette, werd tien jaar geleden ook borstkanker vastgesteld. Ze herstelde volledig, tot ze vorig jaar opnieuw de diagnose kreeg.

“De kanker bleek uitgezaaid te zijn naar de lever en de botten. Ik ben niet meer te genezen”, zegt Arlette. “Ik voelde me vooral opgelucht, nu wist ik tenminste waar ik voor sta. Ik ben bevriend met de dood en samen gaan we op een elegante manier het einde tegemoet. Ik vecht ook niet tegen mij ziekte. Ik accepteer en onderga het.”

Evi heeft een grote bewondering voor haar mama en kan het bij haar iets beter plaatsen dan bij Ann. “Mama is met haar 75 jaar een oud vrouwtje. Ann heeft nog een heel leven voor zich en dan steek je er energie in om beter te worden. Maar als mama al haar energie in dat vechten zou steken, dan schiet er nog heel weinig tijd over om goed te leven.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Evi Hanssen

Meer Over:

Evi Hanssen