.
Evi Hanssen
donderdag 23 december 2021

Evi Hanssen: “vrienden vonden me een pretbederver”

"De grote uitdaging voor mij was om daaraan te weerstaan."

Pas toen Evi Hanssen besloot alcohol af te zweren, ondervond ze welke impact ‘een glaasje’ had op haar leven. Zelfs haar vrienden stelden zich vragen bij de drastische beslissing van Evi om volledig te stoppen met drinken…

“Mijn vrienden zeiden allemaal: ‘Waarom? Je hebt toch geen alcoholprobleem?’ Of: ‘Wat een onnozel gedoe!’ Pas op, ze hebben me nooit gedwongen om te drinken”, benadrukt Evi Hanssen in Story. “Maar in hun ogen las ik: pretbederver.”

Ook later bleek de sociale druk enorm: “Na honderd dagen zeiden mijn beste vrienden: je hebt het mooi volgehouden, proficiat, maar drink nu eens een glas mee.”

Maar dat kon Evi Hanssen niet. Om haar ervaringen neer te schrijven in haar boek ‘Sinds ik niet meer drink’ moest ze het experiment immers een jaar volhouden. “En ik moest ook maar één ding laten: alcohol”, aldus de presentatrice. “Ik moest niet mijn hele levensstijl aanpassen.”

“Weet je, er is altijd wel een reden om te drinken. De grote uitdaging voor mij was om daaraan te weerstaan”, onthult Evi Hanssen in Story.

Bio van Evi Hanssen

Meer Over:

Evi Hanssen