.
Evi Hanssen
dinsdag 17 september 2019

Evi Hanssen stuurt naaktfoto's rond

Evi Hanssen doorbreekt taboes rond sexting.


Evi Hanssen werkt aan een nieuw programma op VIER “Help! Mijn borsten staan online!” waarin ze onder mee de gevaren van sexting onderzoekt, maar Evi zelf durft wel eens een naaktfoto naar haar vriend doorsturen. Regelmatig zelfs! “Toen ik sexting ontdekte dacht ik: wauw, het toppunt van safe seks! Je krijgt er geen soa’s van, je kunt niet zwanger worden en ’s ochtends vind je geen ongewenste gast in je bed,” lacht Evi in Humo.

Evi Hanssen vindt sexting vooral een leuke aanvulling op je relatie. En tot nu toe heeft ze er nooit problemen mee gehad. Er zijn nog geen naaktfoto’s online gekomen. Spijtig genoeg gebeurt dat bij sommige jongeren wel. En vaak gebeurt er dan iets wat Evi echt háát: “Wat ik echt niet vind kunnen, is dat het slachtoffer dan met de vinger wordt gewezen. Dat is de wereld op z’n kop: degene die de foto’s zonder je medeweten verspreidt, dié is fout.” En Evi wil nog iets nog een extra lans breken: “We moeten dringend gaan inzien dat het ook maar naaktfoto’s zijn. Waarom doen we daar zo verkrampt over? Het is doodnormaal dat je je lief wel eens een sexy fotootje stuurt,” aldus Evi Hanssen in Humo.

Evi Hanssen zet op Instagram ook filmpjes online van haar mammografie en haar uitstrijkjes. En daarmee wil ze vooral taboes doorbreken. “Laten we normaal doen over ons lichaam en seks. Daar wil ik gerust mijn eigen lichaam voor in de strijd werpen. Er zijn zoveel vrouwen en meisjes die dat soort onderzoeken niet laten doen. Ik toon hun hoe makkelijk het is. De reacties zijn uitsluitend positief. Daar ligt mijn hart: taboes doorbreken.”

Ondertussen is Evi Hanssen ook de veertig gepasseerd maar zich druk maken over haar houdbaarheidsdatum, zoals ze tien jaar geleden nog deed, doet ze ondertussen niet meer. “Ik heb gemerkt dat je die houdbaarheidsdatum kunt rekken door mee te groeien met je metier,” onthult Evi Hanssen in Humo. “Ik ben gewoon andere programma’s gaan maken. Ik hoef geen bergen meer te beklimmen om te bewijzen dat ik nog mee kan.”

“Wat ik fijn vind aan ouder worden, is dat de druk wegvalt. Ik weet dat ik niet meer de mooiste ben op een feestje. Het draait niet meer om mijn uiterlijk, dus staat het me ook niet in de weg,” aldus de presentatrice. “Ik heb geleerde met liefde naar mijn lichaam te kijken. Het heeft me twee kinderen geschonken, heeft borstvoeding gegeven, verdriet en hartzeer verwerkt, slapeloze nachten overleefd. Het minste wat ik kan doen, is wat dankbaarheid tonen en het graag zien,” aldus Evi Hanssen over haar ‘lieve, aardige lijf’.

Bio van Evi Hanssen

Meer Over:

Evi Hanssen