.
Evi Hanssen
vrijdag 29 oktober 2021

Evi Hanssen roept op om zorg te dragen voor moeder Aarde

Alle kleine beetjes helpen

Evi Hanssen is op 29 oktober te zien in ‘De Klimaatkwis’ op NPO1. Die quiz heeft haar doen nadenken over haar levensstijl en bijdrage om zorg te dragen voor de natuur. Al heel snel merkte Evi dat ze niet zo goed bezig was en probeert er sinds kort beter op te letten zodat ze ook haar steentje kan bijdragen en het onderhouden van ‘moeder Aarde.

“Ik heb moeder Aarde lang als vanzelfsprekend beschouwd. Als kind gooiden we zelfs nog papiertjes door het autoraampje. Vegetariërs was iets voor pubers of hippies en nooit zouden ze mijn vliegreizen afnemen. ‘Mag er dan niks meer?’” post ze bij de foto op haar Instagram.

Bij het bericht schrijft ze ook enkelere gewoontes die Evi sinds kort heeft toegepast in het dagelijkse leven en vertelt ze waar het nog steeds beter kan. “Minder consumeren, beter recyclen, minder vlees, vaker te voet, per fiets of de trein en ook minder vliegen. Helaas, ik rijd nog rond met een veel te zware dieselbak, mijn huis en verbruik kan nog duurzamer en binnenkort ga ik dan toch met het vliegtuig op vakantie. Maar ik minder, ik verander, ik pas me aan en ik ontdekt steeds vaker dat ‘minder’ ook ‘fijner’ is. Voor mezelf, mijn kinderen en het klimaat.”

Of Evi dit nu gewoon graag met haar volgers wil delen, of dat het ook een soort oproep is naar haar volgers toe om haar voorbeeld te volgen, dat weten we niet. Maar het is wel een feit dat alle kleine beetjes helpen, zolang we het maar samen doen.

Bio van Evi Hanssen

Meer Over:

Evi Hanssen