.
Evi Hanssen
maandag 28 februari 2022

Evi Hanssen: “plotseling kneep hij zachtjes in mijn achterste”

Evi Hanssen: “plotseling kneep hij zachtjes in mijn achterste”

Evi Hanssen getuigt in Billie over een akelig voorval dat ze als jong tienermeisje meemaakte tijdens een scoutskamp. “Het is de zomer voor ik naar het eerste middelbaar ga. Ik heb nog geen borsten, ik ben zo plat als een lat”, schrijft de presentatrice in de weekendbijlage van Het Nieuwsblad.

Maar tijdens het scoutskamp krijgt Evi Hanssen voor het eerst te maken met grensoverschrijdend gedrag… In het midden van de nacht voelt ze plots een hand op haar bil…

“Het zal vast per ongeluk geweest zijn, is mijn eerste gedachte als ik wakker word van het gewrijf over mijn kont. Ik wurm mezelf dieper in mijn slaapzak en doe alsof ik opnieuw slaap. Opnieuw zijn hand op mijn achterste. Hij knijpt er zachtjes in”, schrijft Evi Hanssen haar getuigenis neer in Billie.

Evi Hanssen groeide op tussen oudere broers en hun vrienden dus weet van wanten: ze deelt een mep uit aan de jongen en scheldt hem luidkeels de huid vol, waarmee ze iedereen wakker maakt.

“Ik besef dat er in feite niet veel is gebeurd. En toch voel ik me … aangetast”, schrijft Evi Hanssen neer over het voorval. Maar het waren andere tijden, dertig jaar geleden. Dat zou al snel blijken…

Toen de leiding Evi en de jongen apart nam, dient de jongen zich dan wel excuseren, maar voor de rest lacht de leiding het voorval weg: “Allee Evi, 't is niet dat je verkracht bent hè, zegt de kampleider al spottend.”

Bio van Evi Hanssen

Meer Over:

Evi Hanssen