.
Evi Hanssen
dinsdag 20 september 2022

Evi Hanssen moet afscheid nemen: “Controleren voorkomt het natuurlijk niet”

De band is sterker geworden

De mama van Evi Hanssen, Arlette, heeft uitgezaaide kanker. De vrouw heeft ervoor gekozen om geen chemotherapie te ondergaan en niet langer te vechten tegen de ziekte. Elk moment die ze nu nog heeft, grijpt ze met beide handen.

“Elke keer als we samen zijn is het een klein beetje afscheid nemen”, begint Arlette in Story. Dochter Evi gaat verder. “Maar ook een klein feestje. Ik zit in een bevoorrechte positie bij de grote afscheidsstoet van mijn mama. Ik maak alles vanop de eerste rij mee. Dat is heel intens, maar ook een groot cadeau.”

De band tussen moeder en dochter is alleen maar sterker geworden, zeker nu Evi dichter bij haar woont. Ze brengen dan ook veel tijd samen door en maken dan leuke foto’s en filmpjes.

“Iedereen in de familie is op de hoogte en ik krijg veel leuke telefoontjes en bezoekjes. Ik noem het ziekenhuisbezoekjes. Maximaal anderhalf uur blijven ze en dan zijn ze weer weg. Er wordt telkens ook maar heel kort over mijn kanker gesproken. Ik wil het graag vrolijk houden en blije mensen zien.”

Doordat zowel haar mama als haar collega Ann Van den Broeck de diagnose hebben gekregen van kanker, blijft Evi extra alert en laat ze geregeld haar borstel controleren. “Maar voorkomen doet zo’n controle natuurlijk niet. Ik leef vooral dag per dag, ook al is zo’n mammografie altijd een spannend moment. Maar hoe vroeger je erbij bent, hoe beter het te genezen is.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Evi Hanssen

Meer Over:

Evi Hanssen