.
Evi Hanssen
zaterdag 11 december 2021

Evi Hanssen: “mijn katers waren altijd te zwaar”

"Mijn katers waren altijd te zwaar in verhouding tot wat ik had gedronken."

Evi Hanssen houdt wel van een experimentje. Begin 2020 besloot ze een jaar te stoppen met drinken. Haar ervaringen schreef ze neer in het boek ‘Sinds ik niet meer drink’. En dat jaar? Dat werden er ondertussen twee…

“Voor alle duidelijkheid: ik had vroeger géén gigantisch drankprobleem”, benadrukt Evi Hanssen bij de boekvoorstelling van haar nieuwste boek. “Ik hield wel van een wijntje, zoals de meeste Vlamingen, maar ik voelde al langer dat alcohol niet zo goed voor me was”, onthult de presentatrice in Story.

“Mijn katers waren altijd te zwaar in verhouding tot wat ik had gedronken. En ik merkte ook dat zodra ik met eentje begon, het er snel twee of drie werden. Ik voelde me daar altijd superslecht bij en schuldig, ook al was het een leuk feestje”, verduidelijkt Evi Hanssen waarom ze uiteindelijk besloot eens een jaar te stoppen met alcohol.

“Want wat is een jaar in een mensenleven? Ik ging op zoek naar informatie op het internet, maar voelde daar nergens aansluiting”, vertelt Evi Hanssen waarom ze besloot haar eigen ervaringen neer te pennen in een boek.

Aan het ene zijde van het spectrum had je de Anonieme Alcoholisten, aan de andere kant was er een groep mensen die beweerden dat het leven zoveel fantastischer is zonder drank. Maar Evi Hanssen voelde weinig verbondenheid met beide kampen. “En dus dacht ik bij mezelf: ik schrijf toch al dagboeken als zelftherapie, waarom hou ik dat dan ook niet bij?” En dat leidde uiteindelijk tot het boek “Sinds ik niet meer drink”.

Bio van Evi Hanssen

Meer Over:

Evi Hanssen