.
Evi Hanssen en haar mama Arlette
maandag 17 april 2023

Evi Hanssen: “Ik vind het magisch dat ik dat mocht meemaken”

Ze sliep nog bij haar mama

Ongeveer een maand geleden moest Evi Hanssen afscheid nemen van haar mama Arlette, die ongeneeslijk ziek was.

De weken voor haar dood bracht Evi veel tijd door met haar mama en genoot ze van de tijd die ze nog samen hadden. Die mooie momenten deelde Evi ook vaak op sociale media en ze maakten ook samen een podcast. Allemaal herinneringen die Evi nu volop koestert.

Haar mama heeft nog vanalles geprobeerd, maar het heeft niet mogen zijn. Maar daar had zowel Arlette, als Evi, als de rest van de familie vrede mee.

“Het was zaterdag toen ik ’s avonds laat toekwam bij mijn stiefvader Staf. Mijn mama lag als een klein lijkje te ademen in haar bedje. Ze kreeg nieuwe medicatie en was erg verzwakt. Ik zei: ‘Moederke, het is goed. Ge moogt gaan.’ Maar mijn stiefvader zei: ‘Kom jij vannacht maar op mijn plaats liggen naast haar.’ Ik heb die avond haar hand vastgehouden tot we in slaap zijn gevallen”, blikt Evi terug op het bewuste moment in het Laatste Nieuws.

’s Nachts begon Arlette te reutelen en dat is vaak een teken dat de dood inluidt. Maar dat was nog buiten Arlette gerekend. “Ze ging rechtop zitten, hoestte de slijmen weg en vroeg me: ‘Is het vandaag dat ik ga sterven,’ ‘Nee, moederke’, antwoordde ik. ‘Nog twee dagen.’ En toen zijn we weer samen ingeslapen. Ergens vind ik het magisch dat ik dat mocht meemaken. Mensen vinden het misschien griezelig om te slapen naast je stervende moeder, maar het blijft je mama.”

Bio van Evi Hanssen

Meer Over:

Evi Hanssen