.
Evi Hanssen
zaterdag 7 mei 2022

Evi Hanssen: “Ik rouw al een jaar…”

Ze bereidt zich voor

Woensdagavond was Evi Hanssen te gast bij James Cooke en Gert Verhulst in ‘De Cooke & Verhulst Show’ op Play4. De presentatrice is ambassadeur van De Roze Mars. Zij roept iedereen op om in mei elke dag minstens 10.000 stappen te zetten. In ‘De Cooke & Verhulst Show’ vertelde Evi Hanssen dat haar mama borstkanker had en terug hervallen is.

“Eigenlijk gaat het nu supergoed met mijn mama, maar het is wel zo dat zij vorig jaar hervallen is en de borstkanker is volledig uitgezaaid. Dus het zit over haar hele lichaam, dus haar lever en de botten. Ze gaat daar nooit van genezen, behandeling helpt ook niet, maar ze leeft. Ze voelt zich natuurlijk moe en onlangs had zij corona en dan is dat natuurlijk heel spannend voor zo iemand. Maar mijn mama leeft nog en is heel gelukkig dat wij nu eigenlijk een lange afscheidsstoet hebben. We weten dat ze niet zo heel lang meer zal leven, maar dat is eigenlijk een heel mooie manier om afscheid te nemen.

“Elke ontmoeting is tof en alles is ook gezegd. We kunnen nog heel veel tetteren, zij inspireert ongelooflijk om op een mooie manier om te gaan met de realiteit dat we allemaal op een dag wel eens dood moeten gaan, maar vandaag nog niet.”

“Mijn moeder kreeg vorig jaar te horen dat zij mogelijk maar enkele maanden, maar misschien ook enkele jaren te leven heeft. Dat weten ze gewoon niet. Bij mij zal het waarschijnlijk ook niet onverwacht zijn dat mijn mama sterft, ik ben misschien al een jaar een beetje aan het rouwen en langs de andere kant is elk moment dat wij nu met de hele familie meemaken altijd heel tof en heel leuk.”

“Mama neemt ook geen medicatie meer omdat zij heel erg ziek werd van de chemopillen die zij kreeg. En omdat zij 75 is, zegt zei ‘ik leef liever iets korter maar goed, dan dat ze mijn leven wat rekken terwijl ik eigenlijk geen leven meer heb. Knap he”, besluit Evi Hanssen.

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Evi Hanssen

Meer Over:

Evi Hanssen