.
Evi Hanssen
vrijdag 16 september 2022

Evi Hanssen: “Ik heb het een plek kunnen geven”

Ze heeft er zich bij neergelegd

Evi Hanssen haar mama, Arlette, is ongeneselijk ziek. De vrouw heeft kanker en wil niet langer vechten tegen de ziekte. Iets wat Evi erg moeilijk vindt, maar wel begrijpt.

“In het begin overheersen angst, woede en verdriet, maar dat kan niet zo blijven. Ondertussen heb ik het een plek kunnen geven. Elk kind moet op een bepaald moment zijn mama afgeven en niet omgekeerd. En wat ook helpt, is dat mama zich verzoend heeft met de dood”, zucht Evi in Story.

Arlette heeft sinds de diagnose nog heel wat mooie dagen gehad en meer dan ze al had durven dromen. Maar ze kan niet ontkennen dat ze haar mindere momenten probeert te maskeren voor de buitenwereld.

“Omdat mama geen chemo krijgt, vallen haar haren niet uit”, zegt Evi. “En natuurlijk heb ik ook mijn slechte dagen, maar ik blijf lachen. Vanuit mijn zetel.”

De dokters gaven Arlette nog een levensverwachting van 3 tot 5 jaar, maar alleen als ze alle behandelingen zou doen die ze haar voorstellen. “Maar wat heb je aan een kankervrij leven als het geen fijn leven is? Nu hebben ze chemopillen voorgesteld, en ik denk er over na. Gewone chemo sijpelt in je bloed en dat vergif blijft in je lijf zitten. Maar bij pillen kan je elk moment zeggen: ik stop. En na een week is die chemo eruit.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Evi Hanssen

Meer Over:

Evi Hanssen