.
Evi Hanssen
maandag 27 juni 2022

Evi Hanssen: “Ik blijf commentaar krijgen”

Ze schaamt zich niet meer

Een leven zonder alcohol, heel wat mensen zouden het niet meteen zien zitten. Stoppen met het drinken van alcohol is voor anderen dan weer één van de beste beslissingen die ze ooit hebben gemaakt.

Wanneer je niet drinkt moet je ook wel kunnen verdragen dat mensen het niet kunnen laten om regelmatig commentaar te geven. Iets wat presentatrice en actrice Evi Hanssen ook nog altijd ondervindt.

“Ik krijg inderdaad nog altijd commentaar. We leven in een maatschappij waar alcohol niet alleen normaal is, maar zelfs wordt aangemoedigd. Ouders zullen hun kinderen op hun zestiende niet snel een eerste joint, een grammetje coke of een pil aanbieden. Maar wel een glas alcohol”, zegt Evi in Humo.

Voor Evi is het eenvoudig te verklaren waarom alcohol zo ingeburgerd is en waarom mensen vreemd opkijken wanneer je niet drinkt. “Onze ouders drinken, onze vrienden drinken en wij drinken, we zijn er mee opgegroeid. Daarom kan het confronterend zijn om iemand tegen te komen die niet drinkt: als je nuchter op een feestje rondloopt, ben je een spiegel voor degenen die wel straalbezopen zijn.”

Niet drinken en vooral niet saai willen overkomen, Evi noemt het soberschaamte. “Op de set van de musical ‘Mamma Mia’ stond ik op het podium met allemaal twintigers, en ik kon het niet laten om hen te verzekeren: ‘Normaal drink ik wel, hoor! Hoho, je zou me eens bezig moeten zien!’ Gelukkig heb ik dat intussen niet meer.

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Evi Hanssen

Meer Over:

Evi Hanssen