.
Evi Hanssen
zaterdag 9 juli 2022

Evi Hanssen: “Iedereen liegt daarover”

Lieg jij erover?

Vertel jij altijd eerlijk hoeveel glazen alcohol je op een avond hebt gedronken? Of durf je ook wel eens een leugentje vertellen? Voor Evi Hanssen valt het in ieder geval heel erg op: mensen liegen over de hoeveel ze drinken.

“Mensen zeggen vaak: ‘Ik heb maar twee glazen wijn gedronken vanavond’, maar dan vergeten ze wel de gin-tonic bij het aperitief en die tripel die voor hun neus staat. Ik was ook zo, hoor. Volgens de volkswijsheid zitten er vijf glazen wijn in een fles, maar eigenlijk zijn het er zes. Wij kappen gewoon graag door”, zegt ze in Humo.

Evi is al een tweetal jaar gestopt met drinken. Drinken om haar problemen te vergeten, dat deed ze niet. Drinken om het leven te vieren, ja dat wel.

“Wel is het zo dat je je op moeilijke momenten niet meer kunt verdoven. Toen de jeugdvriend van mijn verloofde onverwacht stierf, werd er meteen een glas ‘gedronken’ op zijn gezondheid. Ik deed niet mee.”

En dat was een moment waarop Hanssen zich heel erg schuldig voelde, terwijl dat niet nodig was. “Of ik nu alcohol dronk of niet, de lieve man zou er niet minder dood om zijn geweest.”

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Evi Hanssen

Meer Over:

Evi Hanssen