.
Evi Hanssen
zaterdag 27 november 2021

Evi Hanssen drink al twee jaar geen alcohol meer: “ik kan er geen spectaculaire verhalen over vertellen”

Ze brengt een herkenbaar verhaal voor veel Vlamingen

Het gebeurt wel vaker dat iemand beslist om geen alcohol meer te gaan drinken nadat hij of zij eens een zware nacht heeft gehad en nadien kotsend wakker wordt en bovendien besluit om nooit nog een druppel alcohol aan te raken. Dat is niet het geval bij presentatrice Evi Hanssen. Hoewel ze al twee jaar geen alcohol meer aanraakt, is dat een zeer bewuste keuze gemaakt. Haar ervaringen deelt ze in haar boek “Sinds ik niet meer drink”.

“Mijn verhaal is misschien gewoon heel herkenbaar. Ik ben een doorsnee vrouw, met een doorsnee drinkpatroon. En toch merkte ik achteraf dat het verdomd moeilijk was om geen alcohol meer te drinken. Dat was confronterend. Het deed me stilstaan bij wat ik doe en waarom. En bij wie ik ben. In die zin gaat mijn boek niet zozeer over stoppen met drinken, maar over stilstaan bij jezelf”, verklaart Evi in Gazet van Antwerpen.

Dit is het tweede boek dat Evi schrijft. Eerde pende ze haar verhalen over haar avonturen op de grote oceaan ook al neer, na haar deelname aan het programma ‘Over de oceaan’. “Dat was een catharsismoment: wie ben ik? Waar wil ik naartoe? Welke straatjes wil ik niet meer in? Het heeft me doen inzien dat ik op een punt in mijn leven ben aanbeland waarbij het aangewezen is met een wit blad te beginnen.”

Bio van Evi Hanssen

Meer Over:

Evi Hanssen