.
Eveline Hoste
zaterdag 8 mei 2021

Eveline Hoste schrikt: “da’s erover!”

Eveline Hoste schrikt van recent onderzoek...

Eveline Hoste heeft een 14-jarige dochter Hélène-Victoire en ziet vanop de eerste rij hoe jongeren beïnvloed worden door sociale media. Vooral de vele filters die voor foto’s gebruikt worden op sociale media vormen voor jongeren een vertekend beeld van de realiteit. Dat bevestigt ook de voormalige Miss Belgian Beauty.

“Filters zijn als alcohol: gebruik ze niet té veel, doseren is de boodschap”, aldus Eveline Hoste in TV Familie. “Jonge meisjes moeten zich bewust zijn dat online niets is wat het lijkt. Influencers met veel volgers zijn vaak niet de allermooiste meisjes, wel de beste fotoshoppers.”

Eveline Hoste pleit ervoor dat bij bewerkte foto’s de naam van de filter te vermelden, zodat het voor iedereen duidelijk is dat het om een bewerkte foto gaat. Recent onderzoek bracht aan het licht dat het bij een 13-jarig meisje gemiddeld negen minuten duurt voor ze een selfie heeft genomen. En daar schrikt Eveline toch van.

“Da’s erover”, aldus een verbouwereerde Eveline Hoste in TV Familie. “Toch merk ik dat dit leeft in de leeftijdsgroep van mijn dochter. Hélène-Victoire zal niet vaak foto’s posten van zichzelf omdat ze niet snel tevreden is van het resultaat.”

“Tieners mogen zich niet blindstaren op de accounts van topmodellen of vrouwen die voor élke foto een leger stylisten en make-upartiesten inschakelen. Jezelf zijn is goed genoeg!” deelt Eveline Hoste een wijze les.

Bio van Eveline Hoste

Meer Over:

Eveline Hoste