You are here

Eva Daeleman openhartig over haar eerste orgasme

18/09/2018 10:00-

Eva Daeleman praat openhartig over haar seksleven.

Eva Daeleman heeft een nieuw boek geschreven en in “Omdat Het Kan” getuigt ze openhartig over haar seksleven. Zo geeft Eva Daeleman toe dat ze slechts op haar 25ste haar eerste orgasme kreeg. Eva Daeleman kampte met een burn-out toen haar osteopaat en chiropractor haar aanraadde om dagelijks te masturberen. De voormalige presentatrice trok grote ogen want masturberen was iets dat ze nooit had gedaan. Haar seksuele genot legde ze immers liever in handen van mannen dan zelf aan de slag te gaan. Maar had ze ooit wel al een orgasme gehad? “Gefaket? Ja, dat wel,” schrijft Eva in haar boek. Maar echt beleefd? Aarzelend volgde ze het advies van haar “healer” op. “De eerste paar keren vond ik het raar, ik vond het zelfs behoorlijk vies en zompig,” schrijft Eva Daeleman in “Omdat Het Kan.” Maar uiteindelijk volgt dan toch dat eerste orgasme. Op haar 25ste. Eva Daelemen beschrijft haar ervaring als “een aanval van seksuele energie die alle dammen leek te verpulveren.” “Daar werd het stil. Voor het eerst werd het stil in hoofd en lijf. De rust daalde neer. Dit gevoel – yes! Ik snapte eindelijk de heilige graal die men orgasme noemt,” lezen we in Eva’s nieuwste boek.

Eva Daeleman is 25 jaar wanneer ze het vrouwelijke orgasme ontdekt, maar een uitzondering is ze niet. Goedele Liekens bevestigt dat vrouwen vaak de puberteit al een tijdje voorbij zijn voor ze een eerste keer klaarkomen. Goedele Liekens verduidelijkt ook dat “als je twijfelt of je al een orgasme hebt gehad, dan heb je er nog geen gehad.” En Goedele doorbreekt nog een ander taboe. “Het is veeleer regel dan uitzondering dat vrouwen een eerste keer klaarkomen door masturbatie.” Toch staan veel vrouwen nog steeds huiverachtig tegen masturbatie. Toch is het belangrijk je eigen lichaam te leren kennen, aldus Goedele Liekens in Het Nieuwsblad. En er is meer. De overheersende gedachte is nog steeds dat je een losgeslagen vrouw bent als je masturbeert, terwijl je niets meer bent dan een individu die haar seksueel genot letterlijk in eigen hand neemt. Goedele Liekens is dan ook erg blij dat Eva Daeleman het lef heeft hier openlijk over te praten. Net om dergelijke taboes te doorbreken schreef Goedele ondertussen al vijftien jaar geleden Het Vaginaboek.

Overigens hoeft het geen blaam te zijn voor de ex-partners van Eva Daeleman dat ze nooit eerder tot een orgasme kwam, vertelt seksuoloog Alexander Witpas in Het Nieuwsblad. Volgens Nederlands onderzoek vinden zeven op de tien mannen het immers belangrijk dat hun partner klaarkomt. Maar het is belangrijk daarover met je partner te praten. Enkel op die manier zullen koppels elkaars lichaam en welke stimulatie werkt ontdekken.

“Omdat Het Kan” van Eva Daeleman ligt vanaf nu in de winkelrekken. Het is een praktische gids over de zoektocht naar een leven leiden los van wat anderen van je verwachten. Gewoon, omdat het kan.

Meer nieuws over:

Eva Daeleman, Goedele Liekens

Gerelateerde foto's:

Boekvoorstelling Factor 25

Eva Daeleman - Antwerpen - 14/10/2015

Finale De Langste Liefde

Eva Daeleman - Brussel - 14/02/2015

Voorstelling wintercollectie

Eva Daeleman - Antwerpen - 20/08/2013

Mia's - editie 2012

Eva Daeleman - Lint - 08/12/2012

Voorstelling Vila Clothes

Eva Daeleman - Antwerpen - 15/01/2013

Foto's vrt

Eva Daeleman

Gerelateerde bio's:


Gerelateerde Fanquiz: