.
Eva Daeleman
dinsdag 7 januari 2020

Eva Daeleman heeft miskraam achter de rug

Haar grote verdriet van 2019.


Vorige week was Eva Daeleman voor het eerst in lange tijd nog eens achter een microfoon te horen, niet op MNM maar wel op de zender van de grootste familie: Radio 2. Haar eigen familie zou dit jaar groter geworden kunnen zijn, ware het niet dat Eva een miskraam achter de rug heeft. In een podcast vertelt de presentatrice over wat er met haar gebeurd is. “Ik heb een miskraam gehad. Wij hebben een miskraam gehad want dat heb je nooit alleen”, steekt de presentatrice van wal. De feiten dateren van een tijdje geleden, de reden waarom Eva en haar man Stijn er een podcast over gemaakt hebben is om te kunnen praten. “Op het moment dat de miskraam gebeurde, voelde ik mij ontzettend eenzaam. Precies of je samen alleen op een eiland zit en dat er zo weinig mensen zijn die dat ook hebben meegemaakt, omdat mensen er gewoon niet over babbelen.” Het koppel schrok dan ook enorm toe zij hoorden dat één op vijf zwangerschappen op een miskraam uitdraait.

“Ik vond dat eigenlijk wel heftig, ik heb op het moment dat zoiets gebeurt, voel je je heel verdrietig. Er is zo’n onzichtbaar ding in je buik waar dat je al weken, maanden verliefd op bent en plots valt dat weg. Ik voelde mij falen in mijn vrouw-zijn”, vertelt Eva in de podcast.



Eva en Stijn maakten het nieuws van hun zwangerschap aan hun naaste vrienden en familie bekend voor zij 12 weken zwanger was. “Ook omdat ik weken zo niet maanden een mottig monster was”, lacht Eva. “Wij kregen een miskraam nog voor we 12 weken zwanger waren. Wanneer je een miskraam krijgt voor je 12 weken ver bent, beweren mensen wel eens dat je basicly niet zwanger was. Iets voor die 12 weken hebben wij een miskraam gekregen en dat zijn maanden die best wel pittig zijn. Ik dacht dat zwanger zijn leuk was, maar dit. Ik was zo moe en ging 3 uur dutjes doen en werd dan nog moe wakker.”



De miskraam deed de ogen van Eva Daeleman ook opengaan. “Na de miskraam ben ik terug mezelf geworden. Ik had niet door dat ik een ‘hormoongedreven bitch’ was.” Voor Stijn was de miskraam ook een bepaalde vorm van opluchting. “Je kijkt daar naar uit en je wil uiteraard het beste resultaat, maar het is dan niet meer en je hoopt dan dat je vrouw terugkomt en je terug een fijne tijd samen hebt.”

De miskraam ligt nu enkele maanden achter hen, Eva en Stijn willen zich voorbereiden om op termijn toch weer samen een nestje te bouwen. En dan zijn wij de eersten om voor een goede afloop te duimen.