.
News Image

Europees stripicoon Enrico Marini verstript BATMAN in origineel tweeluik

Europeaan tekent nieuwe Batman.
Ballon Media, de exclusieve Nederlandstalige partner van uitgeverij Dargaud, kondigt met veel trots de release aan van een origineel BATMAN-tweeluik van de hand van één van Europa’s strafste striptekenaars: Enrico Marini. Deel 1 verschijnt in november 2017.

De titels van beide delen van het tweeluik blijven nog even geheim. Wel staat vast dat deel 1 op 3 november 2017 verschijnt en dat deel 2 verwacht word in de lente van 2018.

Enrico Marini, co-auteur van de bestseller ‘De Schorpioen’ en bedenker van het magistrale ‘De Adelaars van Rome’ (meer dan 500.000 verkochte exemplaren wereldwijd) is een absoluut icoon in de Europese stripwereld. Zijn flamboyante tekenstijl en unieke, cinematografische manier van story telling ontketenden een ware revolutie in de Franco-Belgische stripindustrie. Dat net hij zijn persoonlijke, adembenemende visie op stripverhalen overbrengt naar de overbekende wereld van de Dark Knight, is niets minder dan spraakmakend, en ongezien in de Europese stripwereld.

“Ik ben enorm trots deel te mogen uitmaken van dit fantastische project”, zegt Enrico Marini. “Batman is mijn absolute superheld, al sinds mijn kindertijd. Het is een enorme eer om met Batmans universum aan de slag te mogen gaan en er mijn eigen ideeën aan toe te voegen.”