.
News Image

Erika Van Tielen: mijn kinderen zijn mijn prioriteit

Toch voelt Erika Van Tielen zich klaar voor een nieuwe relatie.


Erika Van Tielen is ondertussen meer dan een jaar een alleenstaande moeder nadat haar relatie met Gerd, de papa van zoontjes Finn en Rowen, op de klippen liep. Na een moeilijke periode lijkt ze haar draai opnieuw gevonden te hebben. “Het blijft onnatuurlijk om als moeder je kinderen niet altijd bij je te hebben,” aldus Erika Van Tielen in Story. De breuk met Gerd hakte er diep in, want je begint niet aan een relatie met de intentie dat het ooit tot een breuk komt. Integendeel…



De Familie-actrice geeft toe dat ze in het begin erg zoekende was. “Je moet op zoek naar een nieuwe routine,” aldus Erika Van Tielen. “Je moet met drie een nieuw ‘team’ vormen, een nieuwe thuis creëren. En toch wil je hen dezelfde warmte en liefde meegeven.” En dat verliep niet altijd even makkelijk. De praktische kant vormde de grootste worsteling voor Erika Van Tielen. “De kinderen moeten naar school, hebben hobby’s, moeten avondeten krijgen… en dat moet je alleen bolwerken.”



“Je bent veel bezig met praktische zaken op momenten dat je eigenlijk gewoon bij je kinderen in de zetel wil ploffen,” klinkt het bij Erika Van Tielen, die toegeeft ondertussen wel een evenwicht te hebben gevonden. Maar naast dat nieuwe evenwicht, is Erika Van Tielen ook gewoon minder streng voor zichzelf geworden. Dagen waarop de praktische dingen centraal staan, worden afgewisseld met dagen dat er wel tijd is om rustig samen te zijn. “Het is vooral een kwestie van ingesteldheid,” merkt Erika Van Tielen. “Positief tegen de zaken aankijken en loslaten.” Toch verwacht ze ook hulp van haar zoontjes…



Finn is 7,5 jaar en Rowen 5 maar toch vraagt Erika Van Tielen ook hun hulp. “Als ik aan het koken ben, kán ik intussen niet bij hen zitten,” aldus Van Tielen die beseft dat haar zonen noodgedwongen wat zelfstandiger moeten zijn. Toch verwachten haar zoontjes ook meer van hun mama. “Als de jongens bij mij zijn, eisen ze mijn volledige aandacht op omdat ze mij gemist hebben. We zijn nu nog hechter,” geeft Erika Van Tielen toe.



Erika Van Tielen geeft ook toe dat ze écht voor haar jongens heeft gekozen. Zo concentreert ze haar werk vooral op de dagen ze Finn en Rowen niet bij haar zijn. En als Finn en Rowen bij haar zijn blijft ze ’s avonds gewoon thuis om bij de kinderen te zijn. “De kinderen zeiden dan zelfs: we moeten toch nergens naartoe? Of: er moet toch niemand anders komen, hè? Ze willen niemand in hun buurt die de aandacht van mama zou afleiden. Ze willen hun momentjes echt pakken. En ik ook eigenlijk.”



Voor Erika Van Tielen was het een logische beslissing en eentje die aanvoelde als een belangrijke investering. “Ik heb bewust gekozen voor kinderen en zie ze graag. Zij hebben niet voor die scheiding gekozen en ik wil dat ze er goed uitkomen,” aldus Van Tielen. “Dat vraagt een extra inspanning, ja. Maar ik heb nooit het gevoel gehad dat ik intussen iets mis in het leven.” Integendeel, Erika Van Tielen denkt niet dat ze lang alleen zal blijven. Een nieuwe relatie behoort zeker tot de mogelijkheden.



“Door mijn job kom ik veel mensen tegen, dus ik ben niet bang dat ik lang alleen zal blijven. Mijn geloof in de liefde ben ik nooit verloren,” klinkt het bij Erika Van Tielen, die beseft dat mensen niet gemaakt zijn om alleen te blijven. Toch zullen haar kinderen altijd haar prioriteit zijn. “Een nieuwe partner heeft ook een impact op hun leven. Daar mag je niet licht over gaan,” aldus Erika Van Tielen in Story.


Bio van Erika Van Tielen