.
Erika Van Tielen in Familie - aflevering 6747
dinsdag 9 januari 2024

Erika Van Tielen: “Iedereen had plots een mening”

Ze herkende zichzelf er niet in

Erika Van Tielen is al jaren op onze televisie te zien of te horen. Toch is ze niet echt een gevestigde waarde in Vlaanderen. Ze heeft ondertussen de leeftijd van 40 jaar bereikt en dat maakt het voor vrouwen alleen maar moeilijker om nog aan bod te komen op televisie.

“Ik vind het jammer dat ik bepaalde kansen niet heb gekregen. Nu, dat geldt voor velen, zeker in een business waarin er veel gegadigden en weinig uitverkorenen zijn. Ik leid mijn leven en ben tevreden met wat ik doe omdat ik mijn eigen keuzes maak. Maar als ik terugblik, wringt er toch iets. Ik denk bijvoorbeeld aan ‘De slimste mens’. Elk jaar zijn dat een aantal hotte weken, en dan denk ik: ik heb daar ook aan deelgenomen en voor mij is dat niet positief uitgedraaid”, blikt Erika terug in De Morgen.

Haar deelname aan ‘De Slimste Mens’ heeft het allemaal nog een beetje moeilijker gemaakt voor Van Tielen. Plots was ze overal en had iedereen een mening over haar.

“Iedereen had een mening, maar ik herkende mezelf niet in die mening. Jarenlang heb ik moeten opboksen tegen een beeld dat niet overeenstemde met wie ik was. Ik kon de wei van Werchter niet oversteken zonder 635 keer aangeklampt te worden. Alsof ik geen echte mens meer was, maar een soort icoon. Iedereen zag alleen nog maar het mooie meisje, niemand vroeg zich nog af wat ik kon.”

Bio van Erika Van Tielen

Meer Over:

Erika Van Tielen