.
News Image

Erika Van Tielen, Alex Agnew en Niels Destadsbader in animatiefilm

Alex Agnew is de stem van Jake in Free Birds

Erika Van Tielen, Alex Agnew en Niels Destadsbader lenen stem aan animatiefilm Free Birds.

Stand-up Comedian/zanger Alex Agnew, acteur/presentator Niels Destadsbader en radio & tv-omroepster Erika Van Tielen verlenen hun stemmen aan de dolgekke animatiefilm FREE BIRDS die vanaf 11 december in de bioscopen draait.
Free Birds vertelt het verhaal van kalkoenen Reggie (Niels Destadsbader) en Jake (Alex Agnew) die de toekomst van de hele kalkoenenbevolking trachten te herschrijven door kalkoen definitief van het menu te schrappen tijdens de feestdagen.
Regisseur en screenwriter Jimmy Hayward (bekend voor zijn animaties uit Toy Story, Monsters Inc. en Finding Nemo) en Academy Award®-winning producent Aron Warner (Shrek) brengen samen de eerste, volledig computer geanimeerde bioscooprelease uit van de award-winning Reel FX Animation Studios in Dallas, Texas.
In de originele film bestaat de stemmencast uit Owen Wilson (Midnight in Paris), Amy Poehler (Horton Hears A Who!) en Woody Harrelson (The Hunger Games) en komt op 1 November in de Amerikaanse markt uit.

De Vlaamse adaptatie is van de hand van schrijver, muzikant en acteur Karel Vereertbrugghen. Karel heeft naast zijn muzikale carrière ook voor radio en televisie gewerkt. Zo werkte hij onder andere mee aan de Canvascrack met Herman Van Molle en radioprogramma´s als Het Vermoeden, De Nieuwe Wereld en De Perschefs. Ook is hij bekend als Peter Paulus Post in het kinderprogramma De Boomhut en had hij een gastrol in Kulderzipken.

Free Birds zal zowel in de originele als Vlaams gesproken versie uitgebracht worden in België.

Bio van Erika Van Tielen, Alex Agnew en Niels Destadsbader