.
Erik Van Neygen
woensdag 3 augustus 2022

Erik Van Neygen onder de indruk: “Dat kreeg ik van hem”

Het is een ware passie

‘Veel te mooi’ zongen Erik en Sanne nog op het podium van 'Tien Om Te Zien'. Dat nummer ging toen over een mooie liefde, maar zou evengoed over de passie van Erik kunnen gaan: kunst. Hun huis hangt vol met de prachtigste schilderijen.

“Vooral hedendaagse werken van Belgische, Duitse en Franse kunstenaars kun je hier terugvinden. En vooral figuratief werk. Ik heb niks tegen abstracte kunst, maar het figuratieve spreekt me toch het meest aan. Zeker het nieuw realisme boeit me enorm”, vertelt Erik gepassioneerd in Primo.

De passie voor kunst is bij Erik ontstaan dankzij zijn oudste broer. Hij las veel over kunst en literatuur. Ik was een manneke van tien toen ik geboeid raakte door kunst. En dat is nooit meer weggegaan.”

De liefde voor kunst van Erik ging erg ver. Zo schreef hij als kleine jongen een brief naar Frans Masereel, een bijzonder geëngageerde kunstenaar. En dat leverde hem iets erg moois op.

“Nadat hij mijn brief had ontvangen, waarin ik mijn bewondering voor hem uitdrukte, kreeg ik van hem een heel mooi boekje per post opgestuurd. Een boekje met allemaal originele afdrukken van hem in. ‘Voor Erik’ had hij erin geschreven.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Erik Van Neygen

Meer Over:

Erik Van Neygen