.
Erik Van Neygen
zaterdag 6 augustus 2022

Erik van Neygen: “Ik wou meer in het leven”

Hij wou zijn job opgeven

Zanger Erik Van Neygen steekt het niet onder stoelen of banken: naast zingen is ook kunst een grote passie van hem. Het huis van Sanne en hem hangt vol met de mooiste schilderijen en hij had lange tijd ook een eigen galerie. Al is dat van 1993 geleden.

“Dat idee was al heel vroeg ontstaan. Ik was toen nog samen met mijn eerste vrouw en ik wou een kunstgalerijtje beginnen. Ik werkte op dat moment nog in het bijzonder onderwijs, maar trad ook op als muzikant. Zo’n koffiehuisje met een kunstgalerie erbij, dat zag ik ook wel zitten”, lacht hij in Primo.

De plannen werden steeds concreter en Erik dacht er meer en meer over na om zijn job in het onderwijs op te geven. Zo kon hij ook meer en meer met muziek bezig zijn en toch nog een inkomen hebben.

In 93 zette Erik uiteindelijk de stap. Net op het moment dat hij een monsterhit scoorde met Sanne en de muziek hem op dat moment nog maar weinig voldoening schonk.

“We konden Vlaanderen blijven rondreizen met dat liedje, maar ik wou meer in het leven. Sanne is dan beginnen studeren en dat was voor mij het ideale moment om met die galerie te beginnen. De allereerste tentoonstelling die ik in mijn gallerie tentoonstelde was er uiteindelijk eentje van Martin Wallaert.”

Bio van Erik Van Neygen

Meer Over:

Erik Van Neygen