.
Erik Van Neygen
donderdag 25 augustus 2022

Erik Van Neygen heeft een passie voor kunst: “Het gaf me altijd een kick”

Hij koopt niet zoveel meer als vroeger

Erik Van Neygen heeft altijd een erg grote passie gehad voor kunst en schilderijen. Sinds 1993 had hij een eigen kunstgalerie waar hij zowat al zijn tijd in stak. Tot hij in 2005 ermee moest stoppen omdat zijn gezondheid het niet meer toeliet.

Het verkopen van een kunstwerk gaf Erik altijd een enorme kick, al verdween die na een tijdje toch. “Je bent voortdurend aan het denken hoeveel je moet verkopen om uit de kosten te raken. Een goedkeurend knikje van gasten op een vernissage deed ook altijd wel veel deugd”, geeft hij toe in Primo.

Hij mag dan wel gestopt zijn met zijn galerie, de liefde voor de kunst is nooit gestopt. Nog steeds gaat hij tentoonstellingen bezoeken, ook op reis, en hij bezoekt nog altijd musea en exposities.

Maar werk kopen, dat gebeurt niet meer zo vaak als vroeger. “Ik koop alleen nog de betaalbare en niet meer om door te verkopen. Kleinere dingen. Gewoon omdat we het graag zien.”

Kunst zal altijd iets noodzakelijk blijven in het leven van Erik en zijn vrouw Sanne. “Kunst kan me emotioneel zeer diep raken. Ik vervang de werken hier in huis regelmatig. Of ik geef ze aan mijn dochters.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Erik Van Neygen

Meer Over:

Erik Van Neygen