.
Erik Van Neygen & Sanne, Erik & Sanne
donderdag 11 augustus 2022

Erik Van Neygen: “Dat is mijn succes geweest”

Het was een erg dure hobby

Wie Erik Van Neygen alleen maar kent als zanger zal dus erg verbaasd zijn om te horen dat de man ook erg gepassioneerd is door kunst. Op een bepaald moment had hij zelfs een eigen galerie waar hij schilderijen tentoonstelde.

“Mijn eerste tentoonstelling was een enorm succes. Daar kwam echt gigantisch veel volk op af. Het was er eentje van kunstenaar Martin Wallaert. Dat eerste werk heb ik niet meer, het was enorm gegeerd, maar ik heb boven nog wel wat schilderijen van hem hangen en staan”, glimlacht Erik in Primo.

Erik was stomverbaasd dat zijn kunstgalerie zo’n groot succes werd en dat er zoveel volk naar zijn allereerste tentoonstelling kwam.

“Ook mijn 2de tentoonstelling was een voltreffer. Ik had werk van Jan Vanriet gezien in Venetië en ben meteen werk van hem beginnen kopen. Al het werk dat ik tentoonstelde in m’n galerie, kocht ik zelf. Ik ben wel steeds blijven investeren en dat is misschien het succes van de galerie geweest.”

Erik beseft dat het een erg dure passie was. Hij vroeg veel van zijn tijd en reisde heel Europa af naar de mooiste schilderijen. “Ik herinner me nog dat ik eens op een vliegtuig naar Nice stapte, vroeg in de ochtend. Ik wilde per se een werk van Willem Paerels. En op het vliegtuig kwam ik mijn beste collega-galeriehouder uit Brussel tegen. Dan moet je deals gaan maken, want het is onbegonnen werk om tegen elkaar op te bieden.”

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Erik Van Neygen

Meer Over:

Erik Van Neygen