.
Erik Van Looy in De Slimste Mens Ter Wereld
donderdag 12 mei 2022

Erik Van Looy: “Op 15 mei stop ik ermee”

"Ik heb me steeds voorgenomen te stoppen op mijn zestigste"

Eind april van dit jaar mocht Erik Van Looy 60 kaarsjes uitblazen. De goedlachse regisseur en tv-presentator neemt daar moeiteloos vrede mee. Hij is immers een enorme fan van ronde getallen. In Nina, een weekendbijlage van Het Laatste Nieuws, blikt hij terug op momenten uit zijn carrière en leven.

“Ik let op mijn lijn en probeer onder de 80 kilo te blijven. Voorlopig lukt dat me goed. Ik denk dat dat iets te maken heeft met het feit dat ik vijftig jaar lang geen druppel alcohol heb gedronken, en dan tien jaar wel. Nu drink ik opnieuw niets meer, ik voel me beter zonder alcohol op”, aldus Erik.

Als men hem vraagt naar welke leeftijd hij graag zou terugkeren, dan is hij besluitvol. “Ik wil graag terug naar de leeftijd waarop een bril dragen nog overbodig was. Ik vind dat die me vijf jaar ouder maakt en dat stoort me. Mijn rug speelt me ondertussen ook parten. Ik voetbal in mijn vrije tijd en heb me steeds voorgenomen te stoppen op mijn zestigste. Op 15 mei stop ik ermee en speel ik mijn laatste match”, zegt een lachende Erik.

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Erik Van Looy

Meer Over:

Erik Van Looy