.
Radijsje
donderdag 27 januari 2022

Erik Van Looy is Radijs: “Ik kan nochtans niet zo goed liegen”

Hij entertainde de kijkers als geen ander

Het moet de meest memorabele ontmaskering van ‘The Masked Singer’ ooit zijn geweest. Radijsje was niemand minder dan Erik Van Looy. Op het podium gaf de presentator het beste van zichzelf, en ging zelfs nog een stapje verder nadat hij ontmaskerd werd. Iedereen had het zien aankomen, maar toch bleef het een verrassing van formaat.

Het was voor Erik erg moeilijk om te liegen tegen zijn omgeving en om zijn mond niet voorbij te praten. “Na de eerste aflevering stuurden heel veel mensen mij een berichtje. Maar omdat ik niet graag lieg, heb ik dan maar gewoon niet geantwoord. Wat dan ook weer raar was, want normaal gezien antwoord ik altijd. Achteraf bekeken was het dus niet zo erg dat ik er al zo snel uit lag”, lacht Erik in Story.

Je kon er niet naast horen dat Erik verscholen zat in Radijsje. En Erik vindt het ook niet gek dat mensen hem zo snel herkenden. “Ik kom al negentien jaar op tv en de mensen weten dat ik al graag eens zing bij De Slimste Mens. En mijn stem is blijkbaar gewoon ook heel herkenbaar.”