.
Erik Van Looy in De Slimste Mens Ter Wereld
zaterdag 4 februari 2023

Erik Van Looy is een middeleeuwse boer in een veld vol tractoren

Geen online aankoop van tickets want dan loopt het mis

De presentator van ‘De Slimste Mens’ heeft heel wat kwaliteiten maar toch is er een groot punt waar zijn brein het moeilijk mee heeft namelijk digitalisering.

“Qua digitale knowhow ben ik een middeleeuwse boer in een veld vol tractors: ik begrijp er absoluut niks van”, bekent Erik Van Looy aan Humo.

Hij wou tickets bestellen voor Madonna maar moest inloggen, wist dan zijn paswoord niet meer, bleek geen paswoord te hebben en was ondertussen eindeloos het noorden kwijt.

Ook van de elektrische fietsen is Erik geen fan. Voor hem zijn het de ‘nazi’s van de weg’. “Ze rijden te snel, vaak niet eens op het fietspad: levensgevaarlijk, zowel voor hen als voor de auto bestuurder die hen vroeg of laat van de weg zal maaien”, aldus Erik Van Looy aan Humo.

Hijzelf fietst graag maar dan wel met een gewone, klassieke fiets waar je wel nog moet trappen. Wat volgens hem nóg een groter, maatschappelijk kwaad is, is plastische chirurgie. Mensen die vanalles laten doen om nog mooier te zijn, dat vindt Erik Van Looy niet ok.