.
Erik Van Looy
zondag 21 januari 2024

Erik Van Looy: “Ik viel daar van achterover”

Het was een meesterlijke finalezet

Na het opnemen van ‘De Slimste Mens’ doet Erik Van Looy het vaak wat rustiger aan. Maar dit jaar zal dat anders zijn. Hij trekt binnenkort naar Nederland om daar zijn zaalshow ‘Verslaafd!’ te gaan spelen.

Het zijn al drukke tijden geweest voor Erik. Zo druk dat hij zelfs nog geen tijd heeft gehad om naar de bioscoop te gaan om naar Napoleon te gaan kijken.

“Hoe graag ik 'De slimste mens' ook presenteer, je bent wel tien weken aan een stuk zeven dagen aan het werk. Ik kom elke avond volledig meurg thuis, ik kan me moeilijk ontspannen, ik slaap slecht... Bovendien drink ik tijdens de opnames zoveel water dat ik elke nacht zes keer moet opstaan. Verder is het natuurlijk wel heel plezierig”, klinkt het in Humo.

De meesterzet van Guga Baul in de finale van het programma was er eentje om U tegen te zeggen. Ook Erik moest even bekomen van wat er toen in de finale gebeurde.

“Daar viel ik zelf van achterover: ik heb het spelletje al 720 keer gespeeld − ik zou het ondertussen mogen snappen − maar ik had pas door wat Guga aan het doen was toen hij stop zei. Het was, samen met de clash tussen Bart De Wever en Freek Braeckman, die voor de allereerste keer allebei op 1 seconde kwamen te staan, de beste finale van allemaal.”

Bio van Erik Van Looy

Meer Over:

Erik Van Looy