.
Erik Van Looy
maandag 26 februari 2024

Erik Van Looy: “Ik begreep niet waar het vandaan kwam”

Hij liet ruzie zijn relatie bepalen

Erik Van Looy houdt heel erg van vaste patronen in zijn leven. Zo kookt hij bijvoorbeeld zelf nooit, maar gaat hij vaak eten in een Italiaans restaurant in Antwerpen, waar hij ook keer op keer hetzelfde bestelt.

Een ander patroon dat dagelijks terugkomt is zijn neerslachtige bui tussen vijf en acht. Hij vermoedt dat het aan de slaappillen ligt die hij neemt, maar ging er zelf nog niet mee naar de dokter.

En ook zijn relaties volgen jammer genoeg een patroon. Erik lijkt geen enkele relatie te kunnen houden en dat is natuurlijk jammer als je graag je leven met iemand wil delen.

“Ik heb naast twee lange relaties ook korte relaties gehad, en die sprongen vaak af door een ruzie. En niet eens door het onderwerp van die ruzie, maar gewoon doordat ik niet begreep vanwaar het kwam. Vaak kwam dat uit het niets en dan ontstond bij mij het inzicht: dit is niet wat ik zoek. Er zijn mensen die dat normaal vinden, ruziemaken”, citeert Dag Allemaal.

Natuurlijk heeft Erik al ruzie gemaakt tijdens zijn relaties, maar het grote verschil nu is dat hij een ruzie laat bepalen of een relatie werkt of niet.. “Er blijft bij mij altijd iets hangen. De perfectie die ik zoek is dan aan diggelen geslagen.' Om tot de conclusie te komen: 'Ik ben minder gemakkelijk dan ik zelf soms denk.'”

Bio van Erik Van Looy

Meer Over:

Erik Van Looy