.
Erik Van Looy
woensdag 4 mei 2022

Erik Van Looy: “Het heeft me mijn huwelijk gekost”

"Als veertienjarige ging ik in LA aanbellen bij filmsterren om met hen te werken"

De humorrijke presentator Erik Van Looy is eind april 60 jaar geworden, een ware mijlpaal in het leven. Hoewel hij verjaardagen zelf niet graag viert, heeft hij er toch vrede mee als dat deze keer wel gebeurt. Hij vertelt meer over zijn leven en carrière aan Nina, een weekendbijlage van Het Laatste Nieuws.

“De 60 valt me eigenlijk minder zwaar dan de 59. Ik hou namelijk van ronde getallen”, steekt Erik van wal. “Ik zit in een goede fase van mijn leven. Ik doe nu dingen die ik vroeger nooit gedaan zou hebben. Denk maar aan mijn zaalshow 'Verslaafd' of mijn deelname aan 'The Masked Singer'. Ik heb veel tijd verloren door mijn onzekere houding van vroeger.”

Of hij dingen nu anders zou aanpakken? “Mijn show heet niet toevallig 'Verslaafd', het is een verwijzing naar mijn ongebreidelde passie. Als veertienjarige ging ik in LA aanbellen bij filmsterren om met hen te werken, om zo zelf een filmster te worden. Ik reisde in mijn leven al meer dan 300 keer naar Hollywood. Die prestatiedrang zorgde natuurlijk ook dat ik nooit veel thuis was. Ik heb te hard gewerkt, ja. Het heeft me mijn huwelijk gekost”, aldus een openhartige Van Looy.

Bio van Erik Van Looy

Meer Over:

Erik Van Looy