.
Erik Van Looy in De Slimste Mens Ter Wereld
zaterdag 8 januari 2022

Erik Van Looy: “als ik begin te drinken kan dat twee dagen duren”

Erik Van Looy heeft een 'talent voor verslavingen'.

Erik Van Looy onthult in Humo dat hij ‘een talent heeft voor verslavingen’. Het was zijn huisarts die hem dat ooit zo verwoordde, en de presentator heeft daar altijd rekening mee gehouden.

In de periode dat Erik Van Looy voor programma’s als ‘ Nieuwe maandag’, ‘ Première’ en ‘De laatste show’ bijna tien jaar lang drie keer per maand naar Los Angeles of New York reisde, ontwikkelde de regisseer slaapproblemen.

“Dat bracht mijn slaappatroon zodanig in de war dat ik in een staat van permanente jetlag verkeerde”, onthult Van Looy in Humo. “Zo ben ik verslaafd geraakt aan slaappillen. Daar ben ik nooit meer van afgeraakt, ik pak die pillen nog altijd.”

Ondertussen beseft Erik Van Looy maar al te goed dat zijn dokter het bij het rechte eind had met zijn waarschuwing dat hij ‘een talent voor verslavingen’ heeft.

“Ik heb namelijk vijftig jaar geen alcohol gedronken, tot ik mij op bevel van Gert Verhulst één keer heb bezat, waarop ik de smaak te pakken kreeg. En dat gaat me soms net iets te goed af”, geeft Erik Van Looy grif toe in Humo. “Als ik begin te drinken, kan dat twee dagen duren: ik moet daarmee uitkijken. En dat dóé ik ook.”

Bio van Erik Van Looy

Meer Over:

Erik Van Looy