.
Erik Goossens
maandag 20 juni 2022

Erik Goossens en Pat Krimson: “We gunnen elkaar het succes”

Ze hebben nu elk apart succes

Met Leopold 3 scoorde Erik Goossens de ene hit na de andere. En ook nu, als solo-artiest is hij niet slecht bezig. Zijn single ‘ooit genoeg’ doet het goed en dat stemt Erik gelukkig. En dat zet hem nog verder aan het dromen.

“Ik wil graag een repertoire uitbouwen dat er echt staat. Na Leopold 3 bracht ik een solo-cd uit. Ik dacht dat ik daar een groot publiek mee zou bereiken, maar ik had het mis. Het heeft mij twintig jaar gekost om dat achter mij te laten. Nu wil ik er staan op festivals, met liveband”, zegt hij enthousiast in Dag Allemaal.

Erik blikt met tevredenheid terug op zijn periode bij Leopold 3. Ook al heeft hij een lange tijd iets anders verkondigd.

“Ik heb lang gezegd dat ik niet achter de muziek van Leopold 3 stond. Pat Krimson was daar boos voor: ik moest fier zijn op wat we gedaan hadden, vond hij. We hebben er duizenden mensen blij mee gemaakt. Maar ik ben nu ook fier.”

Erik en Patje hebben nog altijd een goed contact en ze gunnen elkaar het succes. “Patje sms’te me al om me proficiat te wensen met mijn single en ik gun het hem dat hij nu zo goed scoort met 'Liefde Voor Muziek'.”