.
News Image

Eric Goens en Peter Boeckx exclusief bij VIER

De programmamakers Eric Goens (Kroost, Onze dochter heet Delphine) en Peter Boeckx (De Bende Haemers, The Sky is the Limit) bouwen de komende jaren verder aan de jonge zender VIER. De programma's 'Kroost' en 'The Sky is the Limit' eisten dit voorjaar het commercieel marktleiderschap op. Van beide programma's wordt binnenkort eveneens een nieuw seizoen opgestart. Vanuit dit wederzijds vertrouwen zullen beide programmamakers voortaan exclusief voor de zender ook nieuwe projecten ontwikkelen.
Samen met vaste wekelijkse afspraken Scheire en de Schepping, De Pappenheimers en Vermist katapulteerden Kroost en The Sky is the Limit het marktaandeel van VIER tot het allerhoogste dat zendergroep SBS de afgelopen 19 jaar noteerde tijdens de maand maart. De veelbelovende nieuwe programma's Heylen en De Herkomst en Topdokters maken in april hun opwachting op VIER.
Het programma 'Kroost' van journalist en reportagemaker Eric Goens werd zowel door critici als kijkers verrassend goed onthaald. In deze bijzonder intieme reeks staat de entourage van bekende landgenoten centraal. Zo kreeg de kijker een exclusieve blik op de sleutelmomenten in het leven van premier Elio Di Rupo, in de huiskamer van Maggie De Block, de erfenis van Piet Huysentruyt en de levensstijl van Koen Wauters. Het programma haalde regelmatig de kaap van een half miljoen kijkers en werd daarmee, op het uitzendmoment met de zwaarste tv-concurrentie ooit, een sterk inhoudelijk statement in het zendschema van VIER. De reportage over Koen Wauters werd dit voorjaar door de kijker meteen bekroond als commercieel marktleider.

Reportagemaker Goens is alvast erg tevreden over de hernieuwde samenwerking: "Het is bijzonder fijn en bevredigend om programma's als 'Kroost' en 'Onze dochter heet Delphine' te realiseren. Programma's die spraakmakend zijn, maar toch ook veel intimiteit brengen. De reactie van de VIER-kijker bewijst dat het mogelijk is om actuele en relevante informatie te brengen op een onderhoudende manier. En dat schept goesting. Goesting om meer programma's als dit te maken voor een zender die bijzonder open-minded is en ook de nodige dosis lef in huis heeft."
Eric Goens is journalist en was van 2001 tot 2011 chef nieuws bij VTM. Naast een sterke reeks Humo-interviews met toppolitici, draaide Goens de tv-reeksen 'Onze dochter heet Delphine' (september 2013, VIER) en 'Kroost' (voorjaar 2014, VIER).
VIER verlengt eveneens de samenwerking met programmamaker Peter Boeckx. Ook Boeckx verbindt zich de komende jaren exclusief aan de zender. Boeckx' nieuwste programma The Sky is the Limit werd dit voorjaar op VIER uitgezonden en haalde van meetaf aan gemiddeld een marktaandeel van 25 procent en toonde zich ook al meteen regelmatig marktleider op de commerciële doelgroep (VVA 18-54 jarigen).

Peter Boeckx: "Ik ben bijzonder opgetogen dat ik meteen kan starten met de voorbereidingen van een nieuwe reeks 'The Sky is the Limit'. De reacties waren steeds nogal uitgesproken, maar ik ben blij dat ik iets kan losmaken bij de kijker. Het is gedurfde televisie, dat besef ik maar al te goed, maar het toont ook dat Vlamingen de top kunnen bereiken mits doorzetting en een stevige dosis lef. Het past daarom ook goed bij VIER en ik ben heel blij met het vertrouwen dat we krijgen van de zender."
Peter Boeckx maakte eerder al documentaires voor Strip-tease en Typisch Belgisch en recentelijk ook de VIER-reeks De Bende Haemers (najaar 2012, VIER).

Download onze app voor Android of iOS

Bio van Eric Goens en Peter Boeckx