.
News Image

Engelbert Humperdinck doet nostalgie herleven in Lotto Arena

Zaterdag keerde de levende legende Engelbert Humperdinck met zijn nieuwe concerttour nog eens terug naar de bakermat van zijn succes…België!



Bijna 50 jaar geleden, in 1966, scoorde Engelbert Humperdinck in ons land zijn allereerste succes, met de single ‘Dommage Dommage’. In 1967 brengt hij ‘Release me’ op de markt en zal ook de rest van de wereld aan zijn voeten liggen. Humperdinck wist al snel een plaats te veroveren tussen topentertainers als Tom Jones, Frank Sinatra en Elvis Presley, scoorde wereldhits met onder andere ‘A Man Without Love’, ‘Spanish Eyes’, ‘Quando, Quando, Quando’, ‘Can’t Take My Eyes Off You’ en ‘The Last Waltz’ en verkocht ondertussen al meer dan 150 miljoen platen!! De nu 79-jarige The King Of Romance is nog niets van zijn charme verloren en hij trakteerde de 1.800 toeschouwers in de Lotto Arena op een onweerstaanbare combinatie van wereldhits, romantische klassiekers en dat typische vleugje heerlijke Britse humor. Engelbert Humperdinck liet tijdens zijn concert zijn bijna 50-jarige muziekcarrière passeren met geluid én beeld met een videoprojectie waarmee hij herinneringen bovenhaalde. Onder meer foto’s over zijn beginjaren en de samenwerking met andere wereldsterren als o.a. Dean Martin en Elton John passeerden de revue of hij imiteerde met de nodige dosis humor Willie Nelson. Ook op zijn 79ste laat Engelbert Humperdinck zijn charme en natuurlijke klasse stralen over zijn publiek terwijl zijn warme, doordringende stem nog maar weinig aan kwaliteit heeft ingeboet al nam het publiek dat laatste even over tijdens zijn wereldhit ‘The last Waltz’, hét meezingmoment van de avond. Ook fysiek kwam Humperdinck nog aardig voor de dag, dat bewees hij onder meer door zich, met veel bijval, samen met zijn backing vocals aan een stukje square Dance te gewagen. Enig minpuntje wel: een aantal van zijn bindteksten gingen een beetje verloren voor het publiek maar niemand maalde daar veel om.



Wanneer hij na zijn bisnummers gewoontegetrouw als een bokser in badjas terug op het podium verscheen, stonden daar een hele schare fans hem op te wachten om één van zijn obligate zakdoekjes, die Engelbert al decennia lang naar zijn fans pleegt te gooien, in de wacht te slepen.


Bio van Engelbert Humperdinck