.
Metejoor Emma Heesters
zondag 8 mei 2022

Emma Heesters: “Ik was een echte nerd”

“Bij elk filmpje analyseerde ik de data"

Emma Heesters geniet al even bekendheid in Nederland vanwege haar uitstekende zangtalent. Nu ze recent ook het nummer 'Zwaartekracht' uitbracht samen met Regi, lijken de dijken naar België definitief gebroken te zijn. Maar voor Emma begon haar zangcarrière al een heel pak vroeger. Daar vertelt ze meer over in Humo.

Emma begon een kleine tien jaar terug met een YouTube-kanaal, naar eigen zeggen om aanhoudende vragen van toenmalige klasgenoten de kop in te drukken. “In de klas vroeg men mij steeds om nog eens een liedje te zingen. Dat begon op den duur de spuigaten uit te lopen. Ik wou van die constante vragen af, dus besliste ik om enkele video's te maken en die online te plaatsen”, vertelt ze daarover.

Toen die filmpjes succes begonnen te oogsten, verdiepte ze zich in de structuur en algoritmes van YouTube. “Bij elk filmpje analyseerde ik de data. Zo kon ik afleiden op welke seconde mensen afhaakten en hoe mijn kijkgrafieken eruit zagen. Op dat vlak was ik een echte nerd, maar ik leerde ondertussen wel hoe het allemaal in elkaar zat”, blikt ze tevreden terug. Ondertussen heeft haar kanaal meer dan 5 miljoen subscribers.

Download onze app voor iOS of Android

Bio van Emma Heesters

Meer Over:

Emma Heesters