.
Emma Bale
donderdag 14 december 2023

Emma Bale: “Ik heb geen enkele herinnering daar aan”

Ze scheidden toen ze heel jong was

Emma Bale heeft een podcast gemaakt. In ‘Split ‘ praat ze met kinderen van gescheiden ouders en hoe dat hun leven heeft beïnvloed. Het is een mooie podcast geworden die hopelijk een steun kan zijn voor alle kinderen van gescheiden ouders.

“Iedereen had wel wat stress. Je praat tenslotte over je ouders: mensen die je graag ziet en die je geen pijn wilt doen. Het blijft een moeilijk evenwicht: hoe eerlijk kun je zijn zonder de vuile was buiten te hangen”, vertelt ze aan Humo.

Bij de één loopt het allemaal vlot en houden de vader en moeder er nog een goed contact op na. Bij anderen loopt het heel wat stroever en wordt er vooral gecommuniceerd via mail of telefoon.

“Dat was bij mij lange tijd zo: mijn ouders mailden elkaar, maar enkel over het strikt noodzakelijke. Ik heb ook geen enkele herinnering aan mijn ouders als koppel. Het enige wat ik heb, is één vage herinnering aan mijn jongere zus Yentl en ik die, hand in hand en in pyjama, in de keuken staan te luisteren naar hoe papa en mama aan het ruziemaken zijn. Ik zie die scène van bovenaf, alsof ik naar mezelf zit te kijken. Ik zeg tegen Yentl: 'Kom, we gaan boven spelen.' Heel maf: mijn zus heeft dezelfde herinnering.”

Bio van Emma Bale

Meer Over:

Emma Bale