.
Emma Bale
zondag 17 december 2023

Emma Bale: “Dat verblijf heeft  daar niks mee te maken”

Je moet als kind niet kiezen

Praten over je gescheiden ouders, geen enkel kind doet het graag. Het is ook niet leuk om je ouders uit elkaar te zien gaan of ze te zien en horen ruzie maken. Daarom heeft Emma Bale er een podcast over gemaakt.

“De meeste ouders die scheiden nemen zich voor om het goed aan te pakken, en geen speelbal te maken van de kinderen. Maar de realiteit is dat er altijd gevoelens bij komen kijken. Zeker als er advocaten aan te pas komen, zoals bij mijn ouders, en het hard tegen hard gaat, kan het heel snel fout lopen. En dan begint de shitshow”, blikt ze zelf terug op de scheiding van haar ouders in Humo.

Vooral de kinderen zijn de dupe van een scheiding. Zij worden heen en weer gesleurd tussen hun vader en moeder en er wordt soms gevraagd om te kiezen tussen beide. En dan kan een keuze ook heel persoonlijk worden opgevat.

“Net zoals ouders geen favoriet kind hebben, heeft dat verblijf ook niks te maken met liefde voor de één of ander: je wilt niet kiezen. Ik kan ouders alleen maar aanraden om zo dicht mogelijk bij elkaar in de buurt te gaan wonen. Dan hoeft het kind zich niet aan te passen.”

Bio van Emma Bale

Meer Over:

Emma Bale