.
miss belgie Emilie Vansteenkiste
zondag 23 juli 2023

Emilie Vansteenkiste: “Je moet heel erg op je hoede zijn” 

Het is zwaar, maar erg leuk 

De mooiste van ons land is ook een heel harde wekker. Emilie Vansteenkiste wist niet alleen de titel van Miss België op haar naam te schrijven, ze weet ook nog eens goed hoe ze de handen uit de mouwen moet steken.

Dat leerde ze al heel snel tijdens haar studentenjob die ze heeft gedaan. Ze ging mee met jongeren met een fysieke of mentale beperking op kamp. En dat is niet altijd alleen maar plezier maken.

“Je moet heel erg op je hoede zijn. Je moet hen 24 op 7 in de gaten houden. Hebben ze zich gewassen? Hebben ze hun tanden gepoetst? Sommigen nemen ook medicatie, die mag je zeker niet vergeten mee te nemen. Je moet continu op je hoede zijn, ook ‘s nachts. Sommigen hebben last van bedplassen, anderen hebben heftige nachtmerries”, vertelt Emilie in Story.

Er komt veel verantwoordelijkheid op de schouders van een moni. Maar dat vond Emilie allemaal geen probleem. Zij genoot van haar tijd als moni.

“Ze vragen dan wel ontzettend veel aandacht en energie, maar de liefde en warmte die je terugkrijgt is hartverwarmend. Na die week ging ik altijd met een moe maar voldoen gevoel weer naar huis.”

Bio van Emilie Vansteenkiste