.
miss belgie Emilie Vansteenkiste
zaterdag 20 januari 2024

Emilie Vansteenkiste: “Dat houdt hen voor een stuk recht”

Ook voor hen was het zwaar

Emilie Vansteenkiste werd Miss in 2023 en dat heeft haar mama jammer genoeg nooit mogen meemaken. Haar mama overleed ten gevolge van een vreselijke ziekte die haar helemaal heeft afgetakeld.

Vansteenkiste had een goede band met haar mama en de twee waren altijd samen. Op haar 23ste beviel Emilies mama van haar dochter.

“Soms voelde het soms alsof we zussen waren. We bespraken alles, zonder geheimen of taboes. We gingen altijd met z'n tweetjes op reis, we gingen zelfs samen uit! Mama was ook een waaghals. Het liefste wat ze deed, was zich samen met mij in nieuwe avonturen storten”, vertelt Emilie in Humo.

Haar mama had veel over voor Emilie om haar een gelukkige jeugd te bezorgen. Ze combineerde zelfs twee jobs om ervoor te zorgen dat ze niks tekort zou komen.

“Ze werkte als stewardess en ze baatte haar eigen gordijnenwinkel uit. Ze zat geregeld een tijdlang in het buitenland voor Brussels Airlines, maar dan zorgden mijn grootouders voor me - mama en ik huurden een appartement in hun huis. Ik woon trouwens nog altijd in dat appartement. Opa en oma blijven graag voor me zorgen. Dat houdt hen voor een stuk recht, denk ik. Zij zijn hun dochter verloren, dat was een extreem zware klap.”

Bio van Emilie Vansteenkiste