.
Els De Schepper
woensdag 14 juni 2023

Els de Schepper: “Mijn leven had er helemaal anders kunnen uitzien”

Ze was bang

Je grote liefde verliezen, het is niet abnormaal dat het ongelooflijk veel pijn doet. Vraag dat maar aan Els de Schepper. Haar grote liefde overleed op 63-jarige leeftijd en daar was Els het hart van in.

Adel woonde in Egypte en wou graag naar België verhuizen om bij Els te zijn, maar dat zag Els op dat moment niet helemaal zitten. Hij zou tenslotte van nul moeten herbeginnen en Els zou een grote verantwoordelijkheid dragen.

Daardoor kwam ook meteen een einde aan de relatie van de twee, al bleven ze wel vrienden. Een beslissing waar Els nu heel veel spijt van heeft. Een tijd later overleed Adel.

“Had ik mijn angst niet laten regeren, dan had mijn leven er nu helemaal anders uit gezien. Ik zeg niet dat we samen zouden gebleven zijn, want Adel had nog twee andere vrouwen. Maar het heeft me nu alleszins wel wat jaren gekost om het te verwerken. Die angst om te springen, om het cultuurverschil, om te herbeginnen, die is er nu alleszins niet meer. Toen was die te groot. En dat had ik hem nog willen zeggen: ‘Vergeef mij daarvoor’.”