.
News Image

Els de Schepper is razend op Marc Van Ranst

Els de Schepper spaart viroloog niet op Facebook.


In een vlammende post op Facebook heeft Els de Schepper dinsdag serieus uitgehaald naar viroloog Marc Van Ranst. Els de Schepper is naar eigen zeggen razend, in hoofdletters geschreven nota bene.



Els de Schepper maakt zich boos omdat Marc Van Ranst in het nieuws gezegd heeft tevreden te zijn dat biostatisticus Geert Molenberghs de lockdown géén economische lockdown is, maar enkel een sociale is.

“ENKEL EEN SOCIALE LOCKDOWN? Excuseer mij!?!!! Hoe durven jullie TEVREDEN zijn én over ENKEL een SOCIALE LOCKDOWN spreken. Zij hebben allemaal een vaste goedbetaalde job. MAAR er wordt maar wéér eens geen woord gerept over de cultuur en eventsector”, schrijft Els de Schepper op Facebook.

“Er wordt gespeeld met veel méér dan 100.000 zelfstandigen in deze sector en bovendien worden er géén extra maatregelen genomen voor hen. Aaaah jaa, want je mag toch optreden voor 100 mensen binnen en 200 buiten, maar WEL mét afstand en kleinere bubbels. WEET je hoeveel dat kost? Hoe groot je zalen moeten zijn om daar dan 100 mensen in te kunnen plaatsen? En hoeveel die dan kosten? Dan kan je nooit of te nimmer ook maar iets verdienen om van te leven. Dan steek je er gigantisch aan toe.”



Els de Schepper stelt zichzelf de vraag die heel wat mensen – behalve zij die er gebruik van maken – zich stellen: “Waarom mag je dan wél met 300 in een vliegtuig op elkaar gepakt? Daar reppen beide heren en de politiek met geen woord over. Het is godverdomme- en sorry dat ik deze keer vloek, maar het zit me zeer hoog- een regelrechte schande dat zij niet op hun vingers getikt worden. En morgen verandert het weer wellicht, Wie kan zich dan nog voorbereiden? En waarvan moeten al die mensen dan leven? Ik snap dat de gezondheid moet bewaakt worden, nogal wiedes......maar biedt dan ook dan perspectief aan die velen die nu stilaan verdrinken en honger gaan leiden door de vele faillissementen die er aan zitten te komen.”

Els de Schepper heeft nog één goede raad voor Marc Van Ranst: “En spreek nooit meer over treden!!!!! Hoe durven jullie!!!!!”