.
Els de Schepper
vrijdag 4 juni 2021

Els de Schepper is in ‘Extase’ op nieuwe single

Zij waagt zich aan haar eerste TikTok-moves

Creatieve duizendpoot Els de Schepper hoopt op goed weer, want de populaire cabaretière speelt de komende weken heel wat try-outs binnen en in openlucht als voorbereiding op haar nieuwe theatershow ‘Els ziet ze vliegen’. Die start eind oktober in de Antwerpse Arenbergschouwburg en vervolgens trekt Els ermee op tournee langs zowat alle Vlaamse theaterzalen en schouwburgen. Met haar nieuwe single ‘Extase’, een radiovriendelijke oorwurm die ze samen schreef met Stefaan Fernande (Clouseau), zorgt ze ondertussen voor de perfecte opwarmer. Naast de zelfgeschilderde singlehoes, is ook de video bijzonder, want samen met choreograaf Christophe Degelin en zijn Puur-dansers waagt Els zich binnenkort aan haar eerste TikTok-moves.

Els de Schepper heeft geen gebrek aan energie of inspiratie. De lockdown heeft ze nuttig gebruikt: via crowdfunding verzamelde ze de nodige centen voor haar boek ‘Jij krijgt een pluim’. Dat verschijnt in het najaar. Daarnaast vond ze de drive en de ideeën voor haar nieuwe theatervoorstelling ‘Els ziet ze vliegen’, die nu al wordt voorafgegaan door haar nieuwe single ‘Extase’. “Het nummer zit in de voorstelling, maar geen idee waar ik mijn inspiratie vandaan haal (lacht). In interviews krijg ik die vraag vaak voorgeschoteld en ik moet steeds het antwoord schuldig blijven. Dat gebeurt gewoon. Mijn nieuwe single heb ik samen met Stefaan Fernande geschreven, iemand waar ik al meer dan 20 jaar mee samenwerk. Wij hebben een geweldige klik. De song gaat over je goed voelen bij iemand, los van de relationele vorm. Ik zing ‘bij jou voel ik mij zo oemf, bonk, splash, oink, rakketaktak, oohlala’, gewoon omdat je dat gevoel zo moeilijk kan uitdrukken in woorden. Het is vooral ‘wauw”, zegt Els enthousiast.

‘Extase’ is inderdaad een positieve, radiovriendelijke feelgood-song, voorzien van enkele originele insteken, die ondertussen Els haar handelsmerk zijn geworden. “Natuurlijk, want dat is mijn job”, zegt de zangeres spontaan. “Alhoewel, ikzelf vind dat er in dit nummer niet zoveel knipogen zitten. Het is uiteraard geen ernstige song, maar wel eentje die veel plezier, energie en positiviteit uitstraalt. Als je het op de radio of tv hoort of ziet voorbijkomen, of wanneer je de single streamt, moet je er vooral blij en gelukkig van worden. Op zo’n manier wil ik ook dat de mensen straks buitenwandelen na het zien van mijn nieuwe theatervoorstelling ‘Els ziet ze vliegen’”.

Ook in de videoclip heeft Els de creatieve lijn doorgetrokken. Die clip nam ze enkele weken geleden op in een lege Antwerpse Arenbergschouwburg, de zaal waar eind oktober haar nieuwe theatertournee in première gaat. “Binnen de geldende coronamaatregelen hebben we hem gedraaid. Dat was een uitdaging. In de zaal hebben we gebruikgemaakt van een kartonnen publiek en gedaan alsof het een repetitie was. Dankzij de hulp van heel wat dansers, danseressen en vrijwilligers kunnen we het vreugdegevoel dat ‘Extase’ uitstraalt nog eens extra in de verf zetten.”

Opmerkelijk in de ‘Extase’-video is het TikTok-dansje waar Els de Schepper zich, samen met de dansers van de Aarschotse VZW Puur, aan waagt. “Het refrein is zo aanstekelijk dat we tieners, jongeren en iedereen die op TikTok zit, uitdagen om zelf een filmpje te maken. Dat kan solo of in duetvorm. Ik ben niet zo’n geweldige danser (lacht), maar als je even kijkt naar de choreografie van Christophe Degelin zou het toch moeten lukken. Ik ben heel benieuwd wat dat straks gaat geven. Wie weet gaat de #Extasechallenge straks viraal. Dat zou zot zijn.”

Naast de song en de opvallende videoclip heeft de selfmade-woman ook nog de singlehoes van Extase’ geschilderd: “Het is een gezichtsuitdrukking, waarbij je ziet hoe iemand reageert die in extase is. Dat is hoe ik het aanvoel, maar het kan best zijn dat mensen het anders aanvoelen. Iemand die slaapt? Ja, waarom niet, dat kan ook heel extatisch zijn (lacht)."

Els de Schepper haar nieuwe single ‘Extase’ is digitaal beschikbaar. Meer info over de try-outs en haar theatertournee ‘Els ziet ze vliegen’ vind je op www.elsdeschepper.com .