.
Els de Schepper
maandag 5 juni 2023

Els de Schepper: “Hij is getrouwd met twee vrouwen”

Ze was zo verliefd

Els de Schepper was drie jaar lang smoorverliefd op Adel, tot hij kwam te overlijden. Een eenvoudige relatie was het niet want Adel woonde in Egypte. En hoewel het koppel had gekeken om Adel naar België te laten verhuizen, was dat onbegonnen werk.

Adel mocht dan in de Arabische wereld een gereputeerde en gerenommeerde arts zijn, in België zou hij terug vanaf nul moeten beginnen. En dat was gezien zijn leeftijd alles behalve ideaal.

“Hij was wel bereid om dat te doen, maar ik was niet zeker of ik de verantwoordelijkheid wel wou dragen om tien jaar voor iemand te zorgen. We moesten onmiddellijk trouwen, want anders kan hij hier niet blijven. Ik stond voor een enorme berg en was niet bereid om daar overheen te stappen. Nu zou ik dat heel anders aanpakken.”

Els zou nu de stap wel gezet hebben, maar toen besloten ze toch om dat niet te doen. Ze besloten dan maar om vrienden te blijven en hun relatie stop te zetten.

“Wat niet makkelijk was, want Adel was de liefde van mijn leven. En ik die van hem. We hielden contact, maar dat was niet simpel. Hij ging in Saoedi-Arabië wonen en was soms moeilijk bereikbaar. Hij is er dan ook getrouwd. Niet met één, maar met twee vrouwen.”