.
Els De Schepper
donderdag 8 juni 2023

Els de Schepper: “Dat had hij me niet verteld”

Hij was ernstig ziek

Els de Schepper was een aantal jaar samen met Adel, een gerenommeerd Egyptische chirurg. Hun relatie liep niet van een leien dakje en ondanks dat de twee smoorverliefd waren, besloten ze toch om hun relatie te beëindigen.

Op een dag kreeg Els een Whatsappje van Adel dat hij op haar wachtte in Dubai. Helaas kon Els op dat moment geen vliegtuig meer boeken en zou ze een beetje later komen.

“Maar wat hij me niet had gezegd, was dat hij ziek was geweest en dat hij onder andere een verlamming had opgelopen. Ik vermoed dat hij een beroerte heeft gehad. Twee dagen later stuurde ik hem nog een berichtje, maar ik zag dat hij het niet had ontvangen. De dag daarop kreeg ik een telefoontje van een collega van hem: ‘Doctor Adel has died’”, vertelt Els in Primo.

Adel stierf door een hartslagaderbreuk en werd amper 63 jaar. Els had zijn dood niet zijn aankomen en het deed dan ook ongelooflijk veel pijn.

“Maar dat heeft me ook op een enorm groeipad gezet. Ik kreeg de boodschap dat ik mijn angst niet meer op de ‘driver’s seat’ van mijn leven mocht zetten. En daar heb ik naar geluisterd. Ik laat mijn leven niet meer sturen door mijn angsten.”