.
Ellen Dufour
dinsdag 12 januari 2021

Ellen Dufour over akelige ervaring: “die angst zit er altijd in”

"Ik ben de tel kwijt hoe vaak dat al gebeurd is..."

Ellen Dufour won twintig jaar geleden het tweede seizoen van Big Brother. Nu het nieuwe seizoen van start ging op VIER spreekt Ellen haar grootste vrees uit voor de nieuwe kandidaten: de commentaren op sociale media.

“Kritiek geven op iemand is zo makkelijk geworden… Daar hou ik mijn hart voor vast. Je moet verdomd stevig in je schoenen staan om dat te verdragen. Soms vind ik sociale media puur vergif”, vertelt Ellen in Story.

Toen Ellen deelnam aan Big Brother waren er nog geen sociale media, maar ondertussen heeft de Limburgse al heel wat nare ervaringen gehad omwille van sociale media. Op Twitter, Facebook en Instagram werd Ellen al meermaals dood verklaard.

“Ik ben de tel kwijt hoe vaak dat al gebeurd is, maar het moet toch een tiental keer zijn. De ene keer is het een auto-ongeval, dan een dodelijk virus, een klap op mijn hoofd… Ik heb geen flauw idee wie die berichten de wereld instuurt. Maar iemand door verklaren: wat voor zieke geest heb je dan?” vraagt Ellen zich luidop af in Story.

Want de impact op haar naasten is telkens enorm= “Elke keer word ik gebeld door mensen die helemaal van de kaart zijn. Het bericht moest natuurlijk maar eens waar zijn. die angst zit er toch altijd in, zeker bij wie me een tijdje niet meer gezien heeft”, aldus Ellen Dufour. Aangifte doen bij de politie lijkt evenmin te helpen. “Dan hoor je daar niets meer van… “ zucht Ellen in Story.

Bio van Ellen Dufour

Meer Over:

Ellen Dufour