.
Ella Leyers
maandag 15 februari 2021

Ella Leyers over haar reis naar Amerika: “daar had ik echt wel schrik van”

"Die gedachte vond ik heel deprimerend..."

Ella Leyers trok als 19-jarige de oceaan over om een acteeropleiding te volgen. Faalangst weerhield Ella ervan om naar Studio Herman Teirlinck of het conservatorium te gaan, maar naar het buitenland trekken klonk wel ‘exciting’ in de oren. Maar na vier jaar New York besloot Ella terug te keren naar Vlaanderen…

"Als je afgestudeerd bent, begint het eigenlijk pas echt. Een agent zoeken, audities doen... In België voel ik mij de grote vis in de kleine vijver, in New-York was ik de kleine vis in de gigantische vijver”, vertelt Ella Leyers in het Radio 2-programma De Rotonde.

“Iedereen wil meer zijn dan alleen maar serveerster. Daar had ik echt wel schrik van. Ik had echt geen zin om de hele tijd jobkes te blijven doen om te overleven en jezelf wijs te maken dat je écht wel een actrice bent”, onthult Ella Leyers aan Christel Van Dyck.

“De gedachte om daar als anonieme persoon door het leven te gaan, vond ik heel deprimerend”, geeft Ella Leyers toe. Uiteindelijk vond Ella het geen moeilijke beslissing om terug te keren naar België.

“Het ging mij uiteindelijk niet over beroemd worden in Amerika. Ik wou gewoon spelen en hier in België kan ik alles spelen wat ik wil. Terugkeren naar Antwerpen was écht een goede beslissing!” besluit Ella Leyers in De Rotonde op Radio 2.

Bio van Ella Leyers

Meer Over:

Ella Leyers