.
Ella Leyers
woensdag 24 augustus 2022

Ella Leyers: “Ik vind het moeilijk om interesse te veinzen”

Ze is de nieuwe presentatrice van 'De Ideale Wereld'

Het nieuwe televisieseizoen staat in de startblokken en zo ook een nieuw seizoen van ‘De Ideale Wereld’. Nieuw dit jaar is de presentator van het programma, of liever gezegd presentatrice. Ella Leyers heeft de fakkel over genomen van Jan Jaap van der Wal.

Voor Ella zijn het dus bijzonder spannende tijden die eraan komen. Al heeft ze er ook ontzettend veel zin in. Dat vertelt ze in Humo.

“Zenuwen en zin schieten met wisselende snelheden in mij omhoog. Ik schipper tussen rustig vertrouwen en hinten van paniek. De goesting-angst-ratio noem ik het, en op sommige momenten zit de dosering precies goed. Want ik heb beide nodig, ook angst.”

Heel wat mensen zijn het erover eens dat ‘De Ideale Wereld’ een programma is dat op het lijf geschreven is van Ella en dat vindt ze een mooi compliment.

“Al vrees ik soms dat mensen zich daarop verkijken. Oké, ik ben behoorlijk vlot en sociaal, niet iemand die elk gesprek ziet ontaarden in een kettingbotsing met gewonden. Maar er zit een adder onder het gras: ik vind het heel moeilijk om interesse te veinzen. Heb je iets boeiends te vertellen, dan hang ik aan je lippen. Maar leng je lucht met nog meer lucht, dan haak ik af.”