.
Ella Leyers
donderdag 14 oktober 2021

Ella Leyers: 'Dit was de voorwaarde om jurylid te worden'

Maar het is haar gelukt

Vorig seizoen verbrak ze het record van het langst aantal deelnames in 'De Slimste Mens Ter Wereld'. Maar liefst 18 afleveringen hield Ella Leyers het vol. Tot ze naar huis gespeeld werd door Kim Van Oncen. Dit seizoen is Ella terug, niet meer als deelneemster, maar wel als jurylid.

Heel wat bekende fans van 'De Slimste Mens Ter Wereld' dromen ervan om in de jury van het programma te mogen zetelen. Maar dat lukt niet zomaar. De voorwaarden vertelt Ella in Het Nieuwsblad. “Ik had altijd al gezegd dat het me tof leek om een keer in de jury te zetelen. Maar Erik Van Looy maakte me snel duidelijk dat het zo niet werkt. Je moet eerst als kandidaat meedoen. Het is een soort 'rite of passage', een overgangsritueel. Dan pas kun je toetreden tot de jury.”

Na haar deelname van vorig jaar kreeg Ella meteen een telefoontje van Erik met de vraag of ze in de jury wou zetelen. En daar moest Ella niet lang over nadenken. “Wat mijn gevoel voor humor heeft gevormd? Ik kijk graag naar bv ‘The Simpsons’ of ‘Friends. In heel ons gezin is er, op het irritante af, voor elke situatie wel een ‘Friends’-quote van toepassing. Ik kijk ook graag naar stand-upcomedy. Maar humor die recht op de man af gaat, nee, daar hou ik niet van.”